Voor de tweede dag op rij 10 nieuwe besmettingen op GO

Foto: Benzoix

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van zondag 6 juni. Het ziet er goed uit vandaag

Door Sam Fish 

Voor heel Nederland zijn er in de afgelopen 24 uur 1596 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 564 minder dan gisteren. Ook zit het heel mooi onder het wekelijks gemiddelde, dat staat vandaag op 2287,4 besmettingen per dag. Op Goeree-Overflakkee zijn we gelijk gebleven. Net als gisteren zijn er ook vandaag weer 10 nieuwe besmettingen gemeld. Het wekelijks gemiddelde voor het eiland staat vandaag op 8,3 besmettingen per dag. Daar zitten we dus wel helaas boven.

Volgens het coronadashboard is er niemand op genomen in het ziekenhuis. Ook zou er niemand overleden zijn aan de gevolgen van het virus.

Disclaimer 

Een kleine disclaimer is wel op zijn plaats. Het zijn vandaag prachtige cijfers, landelijk gezien. Maar houd in gedachten dat het zondag is. Op zondag en maandag vallen de cijfers lager uit, doordat het in het weekend niet altijd wordt doorgegeven. De cijfers lopen altijd tot 10.00 uur ’s ochtends. De cijfers die vandaag worden gemeld, gaan dus vooral over zaterdag en lopen tot 10.00 uur vanmorgen. Die van maandag gaan dan dus vooral over zondag. Vandaar dat de cijfers op zondag en maandag wat lager uitvallen. Op dinsdag wordt dit altijd weer recht getrokken.