RIVM meldt slechts 6 nieuwe besmettingen op GO!

Foto: Benzoix

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de cijfers van maandag 24 mei. Die cijfers zien er goed uit!

Door Sam Fish 

We beginnen vandaag met een kleine disclaimer. De cijfers vallen op zondag en maandag altijd wat lager uit doordat er in het weekend niet altijd getest wordt. Ook als er wel getest wordt, geven sommige instellingen en organisaties geen gegevens door op zaterdag en zondag. Doordat alles één dag achterloopt, vallen de cijfers op zondag en maandag daarom lager uit. Echter is er nu sprake van het Pinksterweekend. Voor veel bedrijven en instanties is deze maandag nog steeds een zondag. En dus wordt er ook vandaag minder besmettingen doorgegeven en vallen de cijfers van morgen waarschijnlijk ook lager uit.

Dat gezegd hebbende zijn er wel echt hele mooie cijfers vandaag. Tussen zondag 10.00 uur en maandag 10.00 uur zijn er 2766 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 705 minder dan gisteren en het zit prachtig onder het wekelijks gemiddelde. Dat gemiddelde ligt voor heel Nederland vandaag op 4041,9 besmettingen per dag.

Op Goeree-Overflakkee is ook een mooie daling te zien. Hier zijn binnen één dag slechts 6 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er weer vier minder dan gisteren en het is de helft van het wekelijks gemiddelde (12).