In 24 uur tijd 19 nieuwe besmettingen gemeld op GO

Foto: Afbeelding van Christo Anestev via Pixabay

Het coronadashboard is weer aangevuld door het RIVM. En we hebben een nieuwe coronakaart van zorgorganisatie CuraMare.

Door Sam Fish 

Er is in de landelijke cijfers weer eens een daling te zien en gelukkig maar ook! In de afgelopen 24 uur zijn er 8123 nieuwe besmettingen gemeld, dat zijn er 1152 minder dan gisteren. Een mooie daling, maar nog steeds te veel besmettingen. Zeker met de versoepelingen die eraan komen en de situatie in de ziekenhuizen.

Op Goeree-Overflakkee zijn er 19 nieuwe besmettingen gemeld in 24 uur tijd. Dat is ook een geweldige daling, gisteren waren dat er namelijk 42! Volgens het coronadashboard zou er ook weer iemand opgenomen zijn in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland.

CuraMare 

Gisteren hoopten we al op een nieuwe coronakaart van zorgorganisatie van CuraMare. Om 19.21 uur was die echter nog steeds niet gepubliceerd. Inmiddels staat de nieuwe kaart wel online. Daarop is de situatie per locatie te bekijken. Het gaat hierbij om bewoners, patiënten en cliënten. Medewerkers staan niet vermeld op de kaart.

Op de kaart van deze week is te zien dat er 18 mensen in het ziekenhuis liggen, vorige week waren dat er 15 en dus zijn er globaal 3 bijgekomen. Echter zijn er in de afgelopen week ook 21 mensen ontslagen om thuis verder aan te sterken en zijn er helaas twee patiënten in het ziekenhuis overleden aan de gevolgen van het virus. Dat betekent dus dat er aardig wat verloop is geweest in het aantal patiënten in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland.

Helaas is er in de thuiszorg nog een cliënt positief getest op het virus. De patiënt op de afdeling tijdelijke opname is genezen verklaard. Die afdeling is nu leeg.

CuraMare coronakaart 23 april