RIVM meldt 16 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van Christo Anestev via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard van de Rijksoverheid aangevuld met de laatste cijfers van zondag 28 maart.

Door Sam Fish 

Vergeleken met gisteren is er een mooie daling te zien in het land. Er zijn in de afgelopen 24 uur 7513 nieuwe besmettingen gemeld bij de GGD’en in het land. Dat zijn er nog steeds veel te veel, maar het zijn er al wel 1324 minder dan gisteren. Vergeleken daarmee is het dus een prachtige daling en mogen we erg blij zijn. Ook op Goeree-Overflakkee is een daling te zien. Hier zijn namelijk 16 nieuwe besmettingen gemeld in de afgelopen 24 uur, dat zijn er 12 minder dan gisteren!

Disclaimer 

Het zijn geen cijfers om trots op te zijn, ondanks de daling. Het is gebruikelijk dat de cijfers op zondag (en maandag) lager liggen dan de rest van de week. Dit komt doordat in het weekend niet elke organisatie of instelling cijfers doorgeeft aan de GGD. Dit geeft dus wel een vertekend beeld in het totaalplaatje. Zolang je dat dus in je achterhoofd houdt bij het lezen van de cijfers, komt het wel goed.

Ook op maandag komen er nog lagere cijfers binnen vergeleken met de rest van de week. Pas op dinsdag en woensdag wordt dit rechtgetrokken. Dit komt doordat de cijfers die worden vrijgegeven van een dag eerder zijn. Dat houdt dus in dat je op maandag de cijfers van de zondag gepubliceerd ziet. Daarom ook dat de vertraging pas op zondag door komt, dat zijn namelijk de cijfers die op zaterdag zijn doorgegeven.