Maar liefst 28 nieuwe besmettingen gemeld op GO

Foto: Image by magica from Pixabay

Hoge cijfers op het coronadashboard vandaag. Het RIVM heeft alle informatie voor zaterdag 27 maart toegevoegd.

Door Sam Fish

Er is een grote stijging te zien in het land. Het is het grootste aantal nieuwe dagelijkse besmettingen sinds begin januari. In de afgelopen 24 uur zijn er namelijk 8868 nieuwe gevallen doorgegeven aan het RIVM. Dat zijn er 1260 meer dan een dag eerder! Dat zijn dus bijna 9000 besmettingen in één dag. Maar niet alleen landelijk zijn de cijfers gestegen, ook op Goeree-Overflakkee zijn er veel nieuwe gevallen gemeld. Hier gaat het om 28 besmettingen in 24 uur. Dat zijn er 6 meer dan gisteren.

Er liggen op dit moment 2238 patiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Van hen liggen er 643 mensen op een intensive care-afdeling. Of de hoge besmettingscijfers invloed hebben op de druk op de zorg is pas over ongeveer een week te zien. Dat is ongeveer de tijd die een patiënt nodig heeft om mogelijk zó ziek te worden dat ze naar het ziekenhuis moeten. Dit is echter niet altijd nodig.

CuraMare

Op vrijdag 26 maart publiceerde zorgorganisatie CuraMare een nieuwe coronakaart. Daarop is te zien dat er op dit moment nog 18 mensen vechten tegen het virus, binnen de locaties van CuraMare. Van hen liggen er 13 in het ziekenhuis in Dirksland.

curamare coronakaart 26 maart