6 nieuwe besmettingen gemeld op het eiland

Foto: Afbeelding van Alexey Hulsov via Pixabay

Het RIVM heeft weer hard gewerkt om alle cijfers op tijd op het coronadashboard te zetten. Dit zijn de cijfers van vrijdag 12 februari.

Door Sam Fish

Op het dashboard is te zien dat er voor heel Nederland 4385 nieuwe besmettingen zijn gemeld in de afgelopen 24 uur. Daarbij is een minimale daling te zien, gisteren waren het er namelijk 69 meer. Op Goeree-Overflakkee is ook een minimale daling te zien. Hier zijn namelijk 6 nieuwe besmettingen gemeld vergeleken met 8 van gisteren.

CuraMare 

En inmiddels is het wel bekend dat er op vrijdag een nieuwe coronakaart komt van binnen zorgorganisatie CuraMare. Daarop is te zien hoeveel bewoners, cliënten en patiënten besmet met, genezen van, of overleden zijn aan het virus.

Op de kaart van vrijdag 12 februari is te zien dat er helaas drie patiënten vanuit het Van Weel-Bethesda ziekenhuis in Dirksland zijn overleden aan de gevolgen van het virus. Dat zijn de enige coronadoden binnen CuraMare van deze week. Maar gelukkig is er ook goed nieuws te melden. In het ziekenhuis zijn namelijk ook 16 mensen weer naar huis gestuurd. Zij mogen thuis verder aansterken en beter worden. Ook binnen Nieuw Rijsenburgh is een bewoner genezen verklaard, daar is nu niemand meer besmet. Helaas zijn er in de thuiszorg wel vier besmettingen bijgekomen in de afgelopen week.

Op dit moment vechten er nog 22 mensen binnen CuraMare tegen het virus. Helaas zijn er binnen CuraMare in totaal sinds september 51 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

CuraMare coronakaart 12 februari