12 nieuwe besmettingen gemeld op Goeree-Overflakkee

Archieffoto van een coronatest
Foto: PR GGD/Gemeente Goeree-Overflakkee

Op het coronadashboard zijn inmiddels de cijfers van woensdag 27 januari te vinden. Deze zijn gedeeld door het RIVM.

Door Sam Fish

Helaas is er weer een stijging te zien. Toch moeten we wel vermelden dat dat vaak zo is op woensdag. Dit komt door een vertraging met testen en doorgeven in het weekend. Die vertraging wordt op maandag en woensdag ingehaald. En zo is dus op woensdag weer een beetje te zien hoe het echt loopt. Zo zijn er voor vandaag in heel Nederland 4774 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 794 meer dan gisteren.

Op Goeree-Overflakkee is ook een kleine stijging te zien. Hier zijn in de afgelopen 24 uur namelijk 12 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er drie meer dan gisteren. Overigens is de Staver goedgekeurd als locatie om mensen te gaan vaccineren tegen het virus. Hierover wordt morgen meer bekend gemaakt.

Teststraat Middelharnis

Vorige week werd gemeld dat de teststraat in Middelharnis voortaan alleen nog open zou zijn op maandag, woensdag en vrijdag. Daar kwamen echter veel negatieve reacties over binnen bij de GGD Rotterdam-Rijnmond. Daarom is besloten om de situatie aan te passen. De teststraat is nu van maandag tot en met vrijdag geopend van 8.00 tot 12.00 uur. Zo kun je dus elke ochtend een coronatest af laten nemen.

Het besluit om de teststraat niet fulltime open te laten zijn, komt doordat er minder vraag is naar het afnemen van een coronatest. Als blijkt dat de vraag voor coronatesten ineens groeit, dan past de GGD de openingstijden gewoon weer aan.

Heb jij corona-gerelateerde klachten? Of ben je in contact geweest met iemand die positief getest is? Maak dan makkelijk een afspraak voor een coronatest. Dit kan via www.coronatest.nl of bel met 0900-1202. Wacht je test én de uitslag af in quarantaine.