Vandaag 10 nieuwe besmettingen gemeld op GO

Foto: Afbeelding van congerdesign via Pixabay

Het mag dan een weekend zijn met een mooi laagje sneeuw, maar dat weerhoudt het RIVM niet om ons een update te geven van de coronacijfers.

Door Sam Fish 

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de gegevens die binnen zijn gekomen. Volgens die gegevens zijn er in de afgelopen 24 uur 5340 nieuwe besmettingen geregistreerd. Een mooie daling van gisteren, toen waren het er namelijk ruim 6000 besmettingen. Ook op Goeree-Overflakkee is de daling terug te vinden. Niet in dezelfde hoedanigheid, maar het is hoe dan ook een daling. In de afgelopen 24 uur zijn er op het eiland 10 nieuwe besmettingen gemeld, gisteren waren dat er nog 14.

Vaccineren

Inmiddels zijn de meeste zorgmedewerkers gevaccineerd tegen het virus. Er wordt de komende week dan ook gestart met het inenten van de volgende groep. Dit is de groep met bewoners van verpleeghuizen en mensen met een verstandelijke beperking. Dat gebeurt nu nog op speciaal ingerichte locaties in Nederland. Zo kun je vanaf Goeree-Overflakkee het makkelijkst terecht in Goes en het vliegveld van Rotterdam. Maar daar komt mogelijk verandering in.

Zo wordt er gekeken of het mogelijk is om de Staver in te richten als vaccinatielocatie. Op die manier zouden de inwoners van Goeree-Overflakkee het eiland niet af hoeven. Het idee is dat er vier prikpunten komen wat zou betekenen dat er zo’n 400 personen per dag gevaccineerd kunnen worden. Dit is echter allemaal nog niet zeker. De Staver en de gemeente staan er open voor, maar de GGD moet eerst kijken of het een geschikte locatie is.