11 nieuwe besmettingen gemeld op Goeree-Overflakkee

Foto: Afbeelding van Willfried Wende via Pixabay

Een nieuwe dag en dat betekent nieuwe coronacijfers. Het coronadashboard is aangevuld met de cijfers van maandag 4 januari.

Door Sam Fish

Zo is te zien dat de landelijke cijfers wederom zijn gedaald. In de afgelopen 24 uur zijn er namelijk 6671 nieuwe besmettingen gemeld bij het RIVM. Dat zijn er 757 minder dan een dag eerder. Op Goeree-Overflakkee zijn het er helaas wel iets meer, maar niet schrikbarend veel. Hier zijn namelijk 11 nieuwe besmettingen gemeld in 24 uur. Gisteren waren dat er nog 8.

Vaccineren

En deze week is het zover, het vaccineren gaat beginnen. Eigenlijk zouden de eerste prikken worden gezet op 8 januari, maar dit is vervroegd. Het gaat nu gebeuren op woensdag 6 januari. Op die dag worden bij de GGD-priklocatie in Veghel en in ziekenhuizen de eerste mensen gevaccineerd. Op deze start start de vaccinatie voor medewerkers van verpleeghuizen en medewerkers in de directe COVID-zorg.

Vanaf vrijdag 8 januari wordt er ook geprikt in Rotterdam en Houten. En op maandag 11 januari volgen ook Amsterdam, Drenthe en Den Haag. Met ingang van 15 januari zijn alle 25 GGD-priklocaties in het land geopend voor het toedienen van de COVID-19-vaccins. Na de groep zorgmedewerkers uit de verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen, worden ook zorgmedewerkers in de gehandicaptenzorg (178.000 mensen), wijkverpleging en WMO-ondersteuning (166.000 mensen) uitgenodigd om een afspraak te maken voor vaccinatie.

CuraMare

Het lijkt erop dat er vandaag geen nieuwe coronakaart komt van zorgorganisatie CuraMare. Op de website staat dat de kaart in de kerstvakantie wordt geüpdatet op maandag 28 december en vrijdag 4 januari. Het is echter vandaag maandag 4 januari, dus niet vrijdag, en er staat op dit moment, om 17.45 uur, nog geen nieuwe kaart op de website van het ziekenhuis of CuraMare. We zullen dus nog even geduld moeten hebben voor de update. Tot die tijd hieronder nog even de kaart van maandag 28 december, die is namelijk wel online gezet.

De shuttlebus tussen de parkeerplaats en het ziekenhuis rijdt tijdelijk niet. Deze is vanaf 19 januari weer te gebruiken.

CuraMare coronakaart 28 december