Zestien besmettingen gemeld op Goeree-Overflakkee

Foto: Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Het is zondag 27 december. Een nieuwe dag en dus nieuwe cijfers.

Door Sam Fish

Gisteren was er wat vertraging op het coronadashboard van de Rijksoverheid. Daarom kwamen we er pas heel laat achter dat er op Goeree-Overflakkee gisteren 19 nieuwe besmettingen werden gemeld. Vandaag staan de cijfers wel op tijd op het dashboard. Daarom weten we nu dat er voor Goeree-Overflakkee in de afgelopen 24 uur 16 nieuwe besmettingen zijn gemeld. Dat zijn er dus drie minder dan gisteren.

Ook de landelijke cijfers zijn gedaan. Vandaag zijn er 9108 nieuwe besmettingen gemeld bij het RIVM. Gisteren waren dat er 759 meer. Dat lijkt dus een hele positieve daling te zijn, maar houd er rekening mee dat er minder is getest tijdens de kerstdagen. Veel teststraten waren dicht en minder mensen hebben ook daadwerkelijk een test aangevraagd. Het kan dus zomaar zijn dat de cijfers later deze week ineens weer gaan stijgen.

Ook is er natuurlijk  de kans dat over een week of anderhalf ineens weer veel meer besmettingen worden gemeld. Dat zou de piek zijn die de kerstdagen hebben opgeleverd. We hopen natuurlijk dat iedereen zich aan de regels heeft gehouden, maar daar gaan we niet vanuit. De vele bezoekjes met meer mensen dan toegestaan kunnen dus zorgen voor een nieuwe piek aan besmettingen. We gaan het zien.

CuraMare

De laatste tijd krijgen we alleen nog op vrijdag een nieuwe coronakaart van zorgorganisatie CuraMare. Doordat het afgelopen vrijdag Eerste Kerstdag was hebben we geen nieuwe kaart gekregen. Deze staat gepland voor maandag 28 december, morgen dus. Daarom nu nog heel even de laatste gegevens op een rijtje met de kaart van vrijdag 18 december.

CuraMare coronakaart 18 december