Maar liefst 38 nieuwe coronabesmettingen gemeld

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

We hebben wederom een stijging te pakken in de landelijke dagcijfers. Dat is te zien op het coronadashboard van de Rijksoverheid.

Door Sam Fish

Voor de tiende dag op rij is er een stijging te zien in de landelijke dagcijfers. Die van gisteren schoten ineens door het dak, maar vandaag gaan we nog verder om hoog in het aantal nieuwe besmettingen. In de afgelopen 24 uur zijn er in het hele land namelijk 8894 mensen positief getest op het coronavirus. Dat gaat dus weer helemaal de verkeerde kant op.

Helaas doen we op Goeree-Overflakkee ook mee met deze stijging. In de afgelopen 24 uur zijn er hier maar liefst 38 coronapatiënten bijgekomen op het eiland.

CuraMare

Sinds vorige week deelt zorgorganisatie CuraMare alleen nog maar op vrijdag een nieuwe coronakaart. En laat het vandaag nou vrijdag zijn. Dat betekent dus dat we vandaag weer kunnen zien hoe de situatie er aan toe is op de verschillende locaties binnen CuraMare.

Op deze nieuwe kaart is een pittige situatie te zien. Zo is er één coronapatiënt in het ziekenhuis overleden aan de gevolgen van het virus. Er zijn er ook vijf nieuw opgenomen en vijf ontslagen. Daarnaast zijn er in woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh ook vier bewoners positief getest op het virus. Alle details vind je op de kaart hieronder.