En nog eens elf coronabesmettingen erbij op GO

Foto: Afbeelding van congerdesign via Pixabay

De coronacijfers van zaterdag 10 oktober zijn binnen. Er is wederom een stijging te zien in de landelijke cijfers.

Door Sam Fish

In heel Nederland zijn er iets meer dan 6500 nieuwe besmettingen gemeld. Om precies te zijn gaat het om 6504 nieuwe coronapatiënten. Dat zijn er ruim 500 meer dan gisteren. Op Goeree-Overflakkee zijn ook nieuwe besmettingen gemeld. Gelukkig wel minder dan gisteren, toen waren het er 21. In de afgelopen 24 uur zijn er op Goeree-Overflakkee 11 nieuwe besmettingen gemeld.

CuraMare

Zorgorganisatie CuraMare heeft vooralsnog geen nieuwe kaart met cijfers gepubliceerd. In principe doen zij dit ook niet in het weekend, maar we houden het in de gaten. Wel laten ze weten dat ook het Van Weel Bethesda Ziekenhuis de reguliere zorg voorzichtig gaat afschalen. Dit om extra zorg aan coronapatiënten te bieden. Er wordt zorgvuldig gekeken welke zorg uitgesteld kan worden. Ze kijken ook of afspraken eventueel verplaatst kunnen worden naar Spijkenisse Medisch Centrum. De zorg op de Spoedeisende Hulp blijft altijd doorgaan.

Patiënten wiens zorg wordt verplaatst worden telefonisch op de hoogte gebracht. Hoor je niets over jouw afspraak? Dan gaat je geplande afspraak, behandeling of operatie gewoon door.