14 nieuwe besmettingen op Goeree-Overflakkee

Foto: Afbeelding van Alexey Hulsov via Pixabay

De coronacijfers van donderdag 8 oktober zijn weer binnen. En we hebben voor Nederland een nieuw dagrecord.

Door Sam Fish

In heel Nederland zijn er in 24 uur namelijk 5831 nieuwe besmettingen gemeld. Voor Goeree-Overflakkee zijn dat er 14, gisteren waren het er ook al 14 op het eiland.

CuraMare

Zorgorganisatie CuraMare heeft ook een nieuwe kaart online gezet. Daarop is te zien dat twee mensen zijn ontslagen uit het ziekenhuis. Daar liggen nu nog acht coronapatiënten. Ook is er te zien dat er een nieuwe besmetting bij is gekomen binnen woonzorglocatie de Geldershof in Dirksland. Deze besmette bewoners worden verzorgd op een speciale afdeling binnen Ebbe & Vloed in Oude-Tonge.

Help mee

In veel ziekenhuizen in Nederland wordt de reguliere zorg al afgeschaald om de coronazorg aan te kunnen. Dat is binnen CuraMare niet het geval. Geplande afspraken, behandelingen en operaties gaan gewoon door.

Het blijft echter een hectische tijd voor alle zorgmedewerkers en dus kunnen ze wel wat extra handjes gebruiken. Eerder dit jaar werd er al een oproep gedaan voor extra hulp binnen de zorgorganisatie. Er kwam toen veel hulp uit onverwachte hoek. Dat is nu dus weer de vraag. Is het misschien wel iets voor jou? Check de oproep op Facebook!

CuraMare coronakaart 8 oktober