Zes mensen positief getest op corona-virus

Foto: Image by magica from Pixabay

We vallen heel erg in herhaling, maar dat de stijging van het aantal besmettingen zorgwekkend is, mag best nog eens gezegd worden.

Door Sam Fish

In de afgelopen 24 uur zijn er 5 mensen positief getest. Dat valt in zekere zin best mee. Maar als je je bedenkt dat het totaal daarmee sinds dinsdag al op 22 nieuwe besmettingen staat, is dat toch even slikken. Dat is al meer dan heel vorige week bij elkaar (19).

Stijgende cijfers

Het aantal corona-patiënten dat in een ziekenhuis ligt is opgelopen tot 288. Dat is het hoogste aantal sinds begin juni. 58 van hen liggen op de Intensive Care afdeling. Ook in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis zijn mensen opgenomen met het corona-virus. Daar liggen inmiddels vijf mensen die te ziek zijn om thuis tegen het virus te vechten.

Maar niet alleen op Goeree-Overflakkee maakt het virus een come-back. In heel Nederland stijgen de cijfers met grote getalen. Zo zijn er in heel Nederland de afgelopen 24 uur 1977 mensen met een positieve testuitslag. Bijna 2000 in 24 uur. Daarmee lijkt het alsof we terug zijn op het oude besmettingsniveau.

Persconferentie

En dat vindt de regering blijkbaar ook. Op vrijdagavond 18 september is er namelijk weer een persconferentie. De verwachting is dat de teugels weer worden aangetrokken. Zo wordt er gespeculeerd over het eerder sluiten van de horeca en het terugbrengen van groepsaantallen bij bijeenkomsten. Dit gaat dan vooral over horeca in brandhaardgebieden.

Of dit ook gevolgen heeft voor Goeree-Overflakkee horen we vanavond.

CuraMare corona-kaart 18 september