Weer een corona-besmetting erbij op het eiland

Foto: Coronadashboard

Op het coronadashboard van de overheid is sinds deze week per gemeente een corona-update te zien. Voorheen ging dat per veiligheidsregio.

Door Sam Fish

Door die update weten we nu dat er in de afgelopen 24 uur weer iemand positief getest is op het corona-virus. Bij de update van het RIVM van dinsdag 1 september werd ook al bekend dat er 13 besmettingen bij waren gekomen. Dit was inclusief de zes voetballers van VV Stellendam.

Deze persoon ligt overigens niet in het ziekenhuis in Dirksland. Op de corona-kaart van CuraMare van donderdag 3 september is geen verandering te zien in de cijfers.

Veiligheid

Uiteraard is het niet bekend waar deze persoon zich bevindt. Het is natuurlijk hopen dat deze persoon in quarantaine zit, maar dat weet je nooit 100 procent zeker. Het is daarom belangrijk om ten alle tijden voorzichtig te zijn. Veiligheid staat boven alles.

Houd daarom altijd minimaal anderhalve meter afstand tot andere mensen. Hoesten en niezen doe je in je elleboog en gebruik papieren tissues die je meteen kunt weggooien. Heb je gezondheidsklachten? Blijf dan zoveel mogelijk thuis. Heb je corona-achtige klachten? Laat je dan testen.

Testen

Dat testen kan sinds 1 juni zonder tussenkomst van een (huis)arts. Dus heb je last van benauwdheid? Heb je koorts? Of andere corona-achtige klachten? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dat kan door te bellen met 0800-1202 of ga naar www.coronatest.nl.

Het is belangrijk om je test en de uitslag in quarantaine af te wachten. Op die manier breng je andere mensen niet onnodig in gevaar als je inderdaad het virus blijkt te hebben.