Check de uitslag van je corona-test online!

Foto: Afbeelding van Alexandra_Koch via Pixabay

Heb je jezelf laten testen op het corona-virus? Dan kun je vanaf woensdag 12 augustus je testuitslag online checken.

Dat maakte minister Hugo de Jonge afgelopen donderdag bekend. Op deze manier hoeft de GGD niet meer iedereen te bellen. Zo is er dus meer tijd voor het nodige bron- en contactonderzoek.

Online platform

Het online platform moet helpen om de tijd tussen de besmetting en het bron- en contactonderzoek zo kort mogelijk te maken. Het idee is dat zo de verspreiding van het virus beperkt wordt.

Er is nog niet veel bekend over het platform. Een testversie van de website stond al een tijdje online, maar inmiddels is die offline gehaald. De website zou www.coronatest.nl heten. Je kunt daar met je DigiD een test aanvragen en ook je uitslag terugvinden. Je moet er een vragenlijst invullen en vervolgens krijg je drie locaties en tijdstippen voor je test om uit te kiezen.

Testen 

Het blijft belangrijk dat iedereen met (milde) corona-achtige klachten zich laat testen. Het is makkelijk om te denken ‘oh, het is maar een kuchje’ of een nies door de hooikoorts. Maar 100 procent zeker weten doe je het nooit.

Heb je dus klachten als niesen, hoesten, benauwdheid of koorts. Misschien proef en/of ruik je een stuk minder of helemaal niets. Maak dan een afspraak om je te laten testen. Beter een test voor de zekerheid met een negatieve uitslag, dan niet testen en andere mensen besmetten.

Afspraak maken? Bel met 0800-1202.