Vogelobservatorium Tij blijft voorlopig gesloten

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Natuurmonumenten heeft besloten om vogelobservatorium Tij voorlopig gesloten te houden voor publiek.

Door Sam Fish

Het besluit komt vanuit de veiligheid rondom het corona-virus. Binnenin het observatorium is niet genoeg ruimte om anderhalve meter afstand te houden van andere bezoekers. De kijkhut blijft daarom dicht tot minstens 1 september.

Sluiting

De gemeente kondigde de sluiting aan via een bericht op Facebook. Mensen reageren verontwaardigd. Het zou mosterd na de maaltijd zijn om het observatorium nu pas te sluiten voor publiek. “Beetje laat”, wordt er dan ook gereageerd.

Tij is echter al sinds de start van de maatregelen gesloten voor publiek. Het gaat dus om een verlening van de maatregel. Ook de route naar het observatorium is gesloten.

Tij

Het vogelobservatorium Tij is te vinden aan de rand van het Haringvliet. Wat deze kijkhut zo bijzonder maakt is de vorm ervan, het is namelijk gebouwd in de vorm van een ei. Het is meer dan 8 meter hoog en 11 meter lang. Vanuit Tij heb je 360 graden-uitzicht over een kolonie van de grote sterns, maar ook het weidse Haringvliet en de sluizen.

Als de maatregel uiteindelijk weer wordt opgeheven, kun je er gewoon weer naartoe. Check ervoor wel even hoe de waterstand is. Als deze boven de 80cm +NAP is, loopt het toegangspad langzaam onder water. Trek dan dus laarzen aan. Komt de stand boven de 85 cm + NAP, dan wordt het afgeraden om een bezoekje te brengen. De waterstanden zijn te bekijken op deze website. Kies voor de locatie Hellevoetsluis.