Ook geen eilandelijke Veteranendag dit jaar door corona

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Het zat eraan te komen, natuurlijk. Het corona-virus zorgt ervoor dat er zo goed als niets meer door kan gaan. Maar de gemeente bevestigt nu ook dat de Veteranendag niet doorgaat dit jaar.

Door Sam Fish

De Veteranendag stond voor dit jaar gepland op vrijdag 12 juni. Maar de gemeente Goeree-Overflakkee laat nu weten dat het definitief niet doorgaat. “Door de maatregelen tegen het virus kan de jaarlijkse veteranenmiddag niet doorgaan,” luidt het bericht.

Veteranendag

Het is gebruikelijk dat de veteranen van het eiland elkaar in juni ontmoeten in het gemeentehuis in Middelharnis. De Vereniging Veteranten stelt dat een programma samen met een presentatie en een aantal sprekers. Eén van de sprekers is burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman.

De bijeenkomsten zijn bedoeld om respect, erkenning en waardering te tonen aan alle veteraren en leden van de VOMI die op Goeree-Overflakkee wonen of hebben gewoond. De bijeenkomst van 12 juni gaat dus helaas niet door. De organisatie hoopt dat het in 2021 wel weer mogelijk is om een eilandelijke Veteranendag te organiseren.