Eén corona-besmetting erbij in de thuiszorg

Foto: Image by Arek Socha from Pixabay

Het RIVM meldt weer een nieuwe besmetting op Goeree-Overflakkee. Het totaal aantal positief geteste mensen op het eiland staat op dit moment op 248. Dat is er één meer dan op dinsdag 5 mei.

Door Sam Fish

Ook op de corona-kaart van CuraMare is verandering te zien. Zo staat er bovenaan bij het totaalaantal besmette mensen twee zijn bijgekomen. Daarvan is er ook daadwerkelijk één terug te vinden op de kaart. Binnen de thuiszorg is een nieuwe besmetting waargenomen. Die andere is waarschijnlijk verrekend met het aantal op de kaart van dinsdag 5 mei. Gisteren kwamen er namelijk twee besmettingen bij in het ziekenhuis die niet bovenaan terug te vinden waren.

Op de kaart is overigens meer te zien dan alleen een nieuwe corona-patiënt. We zien ook dat er in Nieuw Rijsenburgh weer iemand genezen is verklaard. Nieuw Rijsenburgh was lange tijd een echte brandhaard voor het virus. Op dit moment zijn er nog 10 mensen die tegen het virus vechten in het verzorgingstehuis. In totaal zijn daar 72 bewoners, patiënten en cliënten positief getest op het virus. Veertig van hen zijn genezen verklaard, maar 22 mensen zijn er helaas overleden.

Cijfers

Houd er wel rekening mee dat deze cijfers niet compleet zijn. Zo weten we dat het RIVM voor Goeree-Overflakkee al 248 positieve testuitslagen heeft gemeld. Maar lang niet iedereen wordt getest. De kans is dus groot dat er veel meer corona-patiënten rondlopen. Je kunt ook het virus bij je dragen, zelf niet ziek zijn, maar wel anderen besmetten.

Het is daarom erg belangrijk om je altijd en overal aan de maatregelen te houden. Blijf zoveel mogelijk thuis. Moet je echt even naar buiten? Houd dan minstens anderhalve meter afstand van anderen. Heb je ziekteverschijnselen? Dan blijf je sowieso thuis. Komt er koorts bij? Dan blijft het hele gezin thuis.

Het virus verspreidt zich niet, dat doen wij.

CuraMare corona-kaart 6 mei