Weer twee corona-patiënten ontslagen uit ziekenhuis

Foto: Image by Arek Socha from Pixabay

Er is een verschuiving te zien in de corona-cijfers. Zo zijn er in totaal vier nieuwe positieve corona-testen afgenomen, dat meldt de GGD Rotterdam-Rijnmond.

Door Sam Fish

Eén van die testen komt van binnen zorgorganisatie CuraMare. Daar staat het aantal besmettingen nu op 153. In totaal zijn dat er op Goeree-Overflakkee nu 231. Dat blijkt uit cijfers van de nieuwe corona-kaart die CuraMare heeft gedeeld en de gegevens van GGD Rotterdam-Rijnmond. De kaart van CuraMare is te vinden onderaan dit bericht.

Op de kaart is ook te zien dat er in de afgelopen 24 uur helaas 1 persoon is overleden aan het virus. Wij wensen alle familie, vrienden en kennissen veel sterkte toe met dit verschrikkelijke verlies. In totaal zijn er op Goeree-Overflakkee binnen CuraMare nu 39 mensen overleden aan het corona-virus.

Goed nieuws

Het is natuurlijk goed nieuws dat er weer twee mensen zijn ontslagen uit het ziekenhuis. Het is ook goed om dat goede nieuws te delen. Maar vergeet niet dat het virus nog steeds hard om zich heen grijpt. Het goede nieuws betekent niet dat we soepeler kunnen omgaan met de maatregelen. Het betekent puur dat er mensen zijn die het virus weten te verslaan. Op dit moment zijn er binnen CuraMare 78 mensen die officieel genezen zijn verklaard.

Als we ons houden aan de maatregelen zorgen we ervoor dat er steeds minder mensen ziek worden en dat we dus überhaupt niet meer beter hoeven te worden.

Onvolledige cijfers

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar deze cijfers zijn niet de volledige aantallen. Er is een tekort aan testen, waardoor niet iedereen in aanmerking komt voor een corona-test. Alleen zorgmedewerkers, mensen met ernstige klachten en mensen in risicogroepen worden getest.

Hierdoor is er geen exact aantal corona-patiënten beschikbaar. Het is daarom dus belangrijk om altijd en overal alert te zijn. Houd minstens anderhalve meter afstand en ga alleen naar buiten als het nodig is. Hoest en nies in de elleboog en gebruik papieren zakdoekjes die je meteen kunt weggooien.

  • LEES OOK:
  • Wil je niets missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

CuraMare corona-kaart 17 april