VIDEO – Een verjaardag om nooit meer te vergeten!

Foto: Sam Fish

Sem Gierman werd vrijdag 10 april 14 jaar. Hij is meervoudig geestelijk gehandicapt en snapt maar niet dat er niemand op zijn verjaardag kon komen. Moeder Nicole vond een oplossing.

Door Sam Fish

“Hij keek al de hele week heel erg uit naar zijn verjaardag en hij bleef maar vragen waarom niemand aangaf te komen. Dat is heel moeilijk om uit te leggen,” vertelt Nicole. “Hij weet dat er een virus is waarvan we allemaal heel erg ziek kunnen worden. Maar hij snapt niet dat we nergens naartoe mogen en dat er ook niemand langs mag komen.”

En dan ook nog jarig zijn en hopen op visite, dat is lastig. En dus bedacht Nicole de perfecte oplossing. “Ik heb bij iedereen in de straat een kaartje in de brievenbus gedaan. Zo vroeg ik hen om op vrijdagavond 10 april om 18.00 uur vanuit de voortuin voor Sem te zingen,” legt ze uit. “Om te weten hoeveel buren er mee zouden doen vroeg ik hen een ballon bij de voordeur te hangen.”

Zingen

Op het verzoek werd massaal gereageerd. “Bijna alle buren hebben ballonnen opgehangen, dus geef maar een seintje als we naar buiten kunnen komen. Dan lok ik hem mee met een smoes,” stuurt Nicole op vrijdagavond iets voor 18.00 uur in een appje. De buren staan er klaar voor. Er zijn zelfs mensen uit omliggende straten opgetrommeld om mee te zingen.

De voordeur gaat open, Sem komt naar buiten met zijn ouders en de hele buurt zingt mee.

Enorm verrast

Het was misschien wel het laatste dat hij verwacht had. “Ik zag dit niet aankomen inderdaad,” geeft Sem toe, terwijl hij verwonderd de straat doorkijkt. Al zwaaiend bedankt hij iedereen voor het naar buiten komen. “Dit is heel erg leuk, ik ben heel erg verrast.”

Al de hele dag is de grijns niet van Sems gezicht te krijgen. “Hij wordt al de hele dag gebeld door iedereen,” vertelt moeder Nicole. “Het liefst zou hij natuurlijk iedereen over de vloer krijgen, maar op deze manier kan het ook. Het is ook rustiger voor hem, dus hij kan nu veel meer genieten. Als we de verjaardag dan op deze manier kunnen afsluiten, dat is fantastisch. Ik ben alle buren enorm dankbaar dat ze hebben gezonden voor hem.”