190 positieve testen, maar ook 47 mensen genezen

Foto: Image by Arek Socha from Pixabay

De afgelopen 24 uur hebben volgens de GGD Rotterdam-Rijnmond zeven mensen een positieve corona-testuitslag terug gekregen.

Door Sam Fish

De GGD meldt wel dat dit niet het totaal aantal mensen met het corona-virus is. Er wordt namelijk nog steeds niet optimaal getest. Wel worden zorgmedewerkers getest op het virus als er klachten zijn. En ook mensen binnen de risicogroepen worden getest. Sinds deze week worden ook de medewerkers van de thuiszorg getest op het virus.

Toch blijft er dan nog een grote groep mensen over die niet getest worden. Daarom is het belangrijk om altijd en overal alert te zijn. Houd je aan de maatregelen die door de overheid zijn afgekondigd. Zorg dat de besmettingsmogelijkheid zo klein mogelijk is en blijft. Want je kunt het virus bij je dragen en zelf totaal geen klachten hebben, maar je kunt dan toch andere mensen besmetten die wel ziek worden.

CuraMare

Behalve de GGD heeft ook CuraMare de nieuwe corona-details gedeeld van binnen de zorglocaties. Op hun vernieuwde kaart is te zien dat er sinds gisteren 5 mensen zijn overleden. Het totaal aantal corona-slachtoffers op Goeree-Overflakkee is nu 30.

Er zijn sinds gisteren ook 3 mensen officieel genezen verklaard, dat zijn er nu 47 in totaal. Dus dat is goed nieuws. Er zijn binnen de zorgorganisatie sinds gisteren geen positieve testuitslagen binnengekomen. Er liggen op dit moment nog 17 mensen in het ziekenhuis.

Zie de volledige kaart onderaan dit bericht.

Immuniteit

Er is lang gezegd dat mensen die het corona-virus hebben overleefd immuun zijn geworden. Echter, nu denken wetenschappers dat mensen die alleen milde klachten hebben gehad, mogelijk toch niet immuun zijn. Ze maken namelijk niet altijd de benodigde hoeveelheid antistoffen aan tegen het virus.

Of ze ook daadwerkelijk vatbaar zijn voor een nieuwe versie is nog niet bekend. Het RIVM voert nog onderzoek uit naar de immuniteit van deze groep mensen. Het is dus belangrijk om ook na het verslaan van het virus voorzichtig te blijven.

CuraMare corona-kaart 8 april