GGD meldt 183 positief geteste Flakkeeënaren

Foto: Image by Gerd Altmann from Pixabay

GGD Rotterdam-Rijnmond meldt dat er in de afgelopen 24 uur op Goeree-Overflakkee vier mensen een positieve uitslag hebben gekregen van het corona-virus. Daarmee staat de teller nu op 183.

Door Sam Fish

Hoewel we de cijfers elke dag braaf blijven melden, moeten we zeggen dat de cijfers niet betrouwbaar zijn. Dit zijn namelijk alleen de mensen die getest zijn. Aangezien lang niet iedereen getest wordt is dit dus niet het volledige aantal besmettingen op het eiland.

Het is dus belangrijk dat we altijd en overal alert blijven. Houd je aan de maatregelen. Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes. Blijf zoveel mogelijk thuis. Moet je wel echt naar buiten? Houd dan minimaal anderhalve meter afstand.

Het virus verspreidt zich niet, dat doen wij.

Cijfers CuraMare

Zorgorganisatie CuraMare geeft elke werkdag middels een kaartje een update van de corona-details binnen de organisatie. Het gaat hierbij om bewoners, patiënten en cliënten. Vandaag is die kaart voor het eerst in een volledig nieuw jasje. Op deze manier is er meer duidelijkheid te zien in de aantallen. Er is nu zelfs te zien hoe veel mensen er al ontslagen zijn uit het ziekenhuis en of er patiënten genezen zijn!

Op de kaart is te zien dat er nu in totaal 25 mensen overleden zijn aan het virus op Goeree-Overflakkee. Daar tegenover staat wel dat er ook 43 mensen genezen verklaard zijn.

Goed nieuws

Het corona-virus brengt niet veel goed nieuws met zich mee. De cijfers die worden gedeeld zijn besmettingsaantallen en hoeveel mensen er overleden zijn aan het virus. Maar gelukkig zijn er ook mensen die genezen van het virus. Dat is nu dus ook te zien op de nieuwe kaart, maar we hebben er ook een gezicht bij.

Zo kreeg mevrouw Ras op maandag 6 april goed nieuws. Met haar 107 jaar is ze de oudste inwoonster van Goeree-Overflakkee. Een dag na haar verjaardag in maart werd ze positief getest op het corona-virus, maandag 6 april werd ze door de dokter officieel genezen verklaard! Haar hele verhaal lees je hier.

corona-kaart curamare 7 april