Let op! Voedingssupplementen helpen niet tegen corona!

Foto: Image by Bruno /Germany from Pixabay

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit stuurt er een waarschuwing uit. Ze willen dat mensen weten dat voedingssupplementen niet helpen tegen het corona-virus.

Door Sam Fish

Er zijn online verkopers die de suggestie wekken dat hun voedingssupplementen helpen tegen het corona-virus. Er zijn geen voedingssupplementen die daar tegen helpen. Dit soort claims van verkopers zijn ernstig misleidend en wettelijk verboden. Daarnaast kan het ook heel gevaarlijk zijn!

Meld het

Het kan zijn dat je op Facebook of Instagram een reclame tegenkomt over voedingssupplementen die zouden helpen. Is dit het geval? Dan kun je hier een melding van maken bij de NVWA. Dit kan telefonisch via 0900-03 88 of via het meldformulier op hun website.

De NVWA treedt handhavend op als zij dit soort claims tegenkomt. Bedrijven die dit soort reclames maken kunnen een boete krijgen, oplopend tot 150.000 euro.

Vitamines

Er wordt veel geschreven en gedeeld over het corona-virus en mogelijke middeltjes die zouden helpen. Vaak gaat het over ingrediënten die een rol spelen bij een goede werking van het immuunsysteem. Sommige websites melden dat er een enorme belangstelling is voor bepaalde supplementen. Dat zou de reden zijn dat een bestelling langer onderweg is of niet geleverd wordt.

Gezond eten, goed slapen en bewegen zorgen voor een zo goed mogelijke weerstand. Het slikken van extra voedingssupplementen in tijden van corona is niet nodig.

Bron: NVWA

Wil je niets missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!