Nobelaer-leerlingen mogen ontbijten met burgemeester

Foto: Sam Fish

Leerlingen van groep 5 van RKBS de Nobelaer uit Oude-Tonge genoten donderdagochtend 6 oktober van een wel een heel speciaal ontbijt. Ze ontbeten met de burgemeester op het gemeentehuis!

Door Sam Fish

Het burgemeestersontbijt is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt. Daarbij wordt aandacht gevraagd voor het belang van een ontbijt. “Een ontbijt zorgt ervoor dat je kunt leren en opletten op school. Zonder ontbijt kun je alleen maar denken aan je knorrende buik. En dat is natuurlijk niet de bedoeling,” opent burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman het ontbijt.

Het ontbijt werd verzorgd door niemand minder dan bakkerij Van Harberden uit Melissant. “Mij werd gevraagd of ik een goed en gezond ontbijt kon bakken voor jullie,” vertelt hij aan de kinderen. “Dus ik heb heerlijke volkoren broodjes, boterhammen en krentenbollen gemaakt. Maar een ontbijt met de burgemeester moet natuurlijk ook een feest zijn. Daarom heb ik er ook kleine croissantjes en eierkoeken bij gedaan. En dat heb ik met heel veel liefde voor jullie gemaakt vanochtend.”

Burgemeestersontbijt

Het is niet voor het eerst dat het burgemeestersontbijt wordt gehouden. Wel was er een korte stop tijdens corona en daarna is er een verandering doorgevoerd. Zo brachten de scholen voorheen vaak zelf een ontbijtpakket mee dat werd gesponsord door een lokale supermarkt. Nu is het dus aan de ambachtelijke bakker om voor iets lekkers te zorgen. “Ik kan de kinderen nu ook vertellen wat er in hun brood zit en waar het allemaal vandaan komt. Wie weet zit er wel een toekomstige bakker in de groep,” aldus Jan van Harberden.

Zo vertelde hij de kinderen over de ingrediënten van het volkorenbolletje. En later kwam nog een leerlingen vragen hoe croissantjes worden gemaakt.

Vragen

Een aantal kinderen vonden het toch wel spannend om op het gemeentehuis te komen eten. Zij hadden de burgemeester nooit eerder ontmoet en wisten niet wat ze moesten verwachten. Maar als je dan ineens met de burgemeester aan tafel zit te genieten van een broodje, dan kun je het natuurlijk niet laten om een vraag te stellen. Zo vragen de kinderen naar haar dagelijkse bezigheden en wat ze zelf altijd eet voor het ontbijt. Er wordt gevraagd of haar ambtsketen écht zilver is? “Jazeker, en hij is goed zwaar ook. Voel maar,” antwoordt ze en diverse kinderen houden de keten even vast. “Ik hoef hem gelukkig niet de hele dag om, want dan krijg ik echt last van mijn nek. Maar hij is wel mooi he?”

Een van de leerlingen van de Nobelaer heeft zelfs haar stoute schoenen aangetrokken. Ze kwam volledig voorbereid naar het ontbijt met een handtekeningenboekje. Na het eten vroeg ze dan ook heel lief of ze misschien de handtekening van de burgemeester mocht hebben. “Tuurlijk mag dat,” de burgemeester is de moeilijkste niet.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NieuwsNL_GO (@nieuwsnl_go)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen