Vluchtelingenwerk zoekt extra vrijwilligers

Foto: Pixabay

Vluchtelingenwerk en Stichting ZIJN zijn op zoek naar vrijwilligers voor de (digitale) Formulierenhulp.

In deze functie maak je een vluchteling wegwijs binnen de gemeente en directe woonomgeving. Je geeft daarbij ook voorlichting over de Nederlandse samenleving, instanties en wet- en regelgeving. Je biedt praktische ondersteuning bij vragen en problemen. Dit kan zijn bij huisvesting, financiën, onderwijs en gezondheidszorg.

Vluchtelingenwerk is op zoek naar iemand die betrokken en nuchter is. Iemand die een respectvolle houding heeft naar de cliënt. Je moet beschikken over analytisch en empathisch vermogen. Ook moet je instaat zijn om te stimuleren en motiveren.

Langer hulp nodig

Na anderhalf jaar hulp van Vluchtelingenwerk is het de bedoeling dat de vluchteling voldoende wegwijs is. Echter blijkt in de praktijk dat de mensen vaak langer hulp nodig hebben. Vluchtelingenwerk verwijst de mensen dan door naar de (digitale) Formulierenhulp van Stichting ZIJN.

“Het zou heel fijn zijn als we voor deze situaties een vrijwilligers hebben. Iemand vanuit Vluchtelingenwerk die met hen meegaat naar Stichting ZIJN,” vertelt Aukje Postma. Zij is teamleider binnen Vluchtelingenwerk op Goeree-Overflakkee. “Dus lijkt het jou leuk om het vrijwilligersteam te komen versterken? Neem dan contact met ons op!” Dat kan door een e-mail te sturen naar [email protected] of bel naar 06 22 76 70 73.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen