Eerste WK Beachrace 14 november op de Brouwersdam in Ouddorp

Foto: Strandrace Brouwersdam

Op zaterdag 14 november vindt het eerste wereldkampioenschap Beachrace plaats op de Brouwersdam. De stichting Wielerronde Menheerse, onder aanvoering van John en Wout Roos, heeft zich de laatste maanden actief ingezet om het WK Beachrace naar de Brouwersdam te halen. En niet zonder succes!

De stichting Wielerronde Menheerse is een samenwerking aangegaan met de International Cycling Federation (ICF). “De voorzitter van de ICF, Leo Bakker, was erg te spreken over het uitgewerkte plan van een wereldkampioenschap Beachrace”, vertelt John Roos enthousiast. Deze eerste editie van het wereldkampioenschap Beachrace wordt dan ook gereden onder auspiciën van de ICF.

Beachracen
Beachracen is een vrij nieuwe discipline binnen het mountainbiken, die de laatste jaren vooral in Nederland aan populariteit heeft gewonnen. “Op het strand heb je niet alleen de andere renners, maar ook nog eens zand, wind en water als tegenstander”, geeft Wout Roos aan. “Dit geeft een extra dimensie aan de sport en aan het wedstrijdelement.”

WK Beachrace
Tijdens het WK Beachrace strijden wielrenners van diverse niveaus, van professionals tot recreanten, met elkaar op het strand voor de ICF BEACHRACE regenboogtrui. Aan het WK Beachrace kunnen maximaal 700 wielrenners deelnemen, er is geen voorselectie.

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op www.wcbeachrace.com. Hier volgt te zijner tijd ook meer informatie over de aanmeldingsprocedure.

Reacties