Vandaag 74 nieuwe besmettingen op het eiland

Foto: Afbeelding van mohamed Hassan via Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van zondag 13 maart.

Door Sam Fish 

Landelijk meldt het RIVM vandaag 52.353 nieuwe besmettingen dat. Is een flinke daling vergeleken met gisteren. Toen werden er nog 60.083 besmettingen gemeld in 24 uur tijd. Dat zijn er vandaag dus 7730 minder dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 65.819 besmettingen per dag. Daar zitten we dus netjes onder. Volgens het dashboard zijn er sinds gisteren 8 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee weer een mooie daling vandaag. Sinds gisteren zijn er 74 nieuwe besmettingen gemeld bij het RIVM. Dat zijn er 43 minder dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 146 nieuwe besmettingen per dag. Ook hier op het eiland zitten we dus netjes onder het wekelijks gemiddelde.

Wil je weten wat voor gegevens er nog meer worden verzameld rondom het virus? Check dan het coronadashboard!

LCPS 

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft weer de dagelijkse update gegeven. Zij melden dat er op dit moment 1774 coronapatiënten in het ziekenhuis liggen. Dat zijn er 92 meer dan gisteren. Van hen liggen 152 mensen op een intensive care-afdeling. Dat zijn er 2 minder dan gisteren. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 1622 mensen. Dat zijn er 94 meer dan gisteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen