RIVM meldt vandaag 92 nieuwe besmettingen op GO

Foto: pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van maandag 14 februari.

Door Sam Fish 

Landelijk meldt het RIVM vandaag 55.116 besmettingen in 24 uur tijd. Dat zijn er 5.111 minder dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 119.093 besmettingen per week. Daar heeft het RIVM een kanttekening bijgezet op het dashboard. Dat gemiddelde valt vandaag voor de laatste keer zo hoog uit door de inhaalslag. Volgens het dashboard zijn er sinds gisteren 6 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee vandaag ook een daling. Hier zijn sinds gisteren 92 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 102 minder dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor het eiland op 278 besmettingen per dag. Ook hier valt het wekelijks gemiddelde vandaag nog hoger uit door de eerdere inhaalslag.

Wil je weten wat voor gegevens er nog meer worden verzameld rondom het virus? Check dan het coronadashboard!

LCPS 

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding meldt voor vandaag 1554 coronapatiënten in het ziekenhuis. Dat zijn er 72 meer dan gisteren. Van hen liggen 181 patiënten op een intensive care-afdeling. Dat zijn er 2 meer dan gisteren. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen nu 1373 mensen. Dat zijn er 70 meer dan gisteren.

CuraMare 

Er is een nieuwe kaart vanuit zorgorganisatie CuraMare. Daarop is te zien dat er 9 mensen genezen zijn verklaard in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Daar liggen nu nog 8 coronapatiënten, dat zijn er 2 minder dan tijdens de vorige kaart. Dat betekent dus wel dat er ook weer zeven mensen nieuw zijn opgenomen in het ziekenhuis.

Binnen woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk zijn 11 bewoners weer beter. Echter zijn er slechts drie minder besmettingen dan op de vorige kaart, dus er zijn er ook 12 nieuw positief getest. In totaal zijn er 15 bewoners met het virus onder de leden. Binnen Ebbe & Vloed in Oude-Tonge zijn er twee bewoners beter geworden en is er één nieuw positief getest. Daar zijn nu 3 bewoners besmet. Binnen de Bestenwaerd in Dirksland is er één nieuwe besmetting bijgekomen, dat is de enige besmetting onder de bewoners. Bij de Vliedberg in Ouddorp zijn vier van de vijf besmette bewoners weer beter. En binnen de thuiszorg is er één cliënt genezen verklaard.

Op de afdeling tijdelijke opname zijn er wel drie nieuwe besmettingen waargenomen.

CuraMare coronakaart 11 februari

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen