RIVM meldt vandaag 257 besmettingen op het eiland

Foto: Image by Miroslava Chrienova from Pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van woensdag 2 februari.

Door Sam Fish 

En inmiddels is het vaste prik om te beginnen met een bericht van het RIVM. Zij schrijven het volgende op het dashboard: Het lukt momenteel niet om het hoge aantal meldingen wat binnenkomt vanuit de teststraten te verwerken in het systeem van de meldingsplichtige ziekten van de GGD en de meldingen door te geven aan het RIVM. Er is hierdoor sprake van onderrapportage. Er wordt hard gewerkt aan oplossingen om deze achterstand in te lopen en te verhelpen.

Een bijzondere daling in de landelijke cijfers vandaag. Het RIVM meldt voor vandaag 67.045 nieuwe besmettingen in het land. Dat zijn er 38.795 minder dan gisteren. En dat ondanks de grote achterstand. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 76.911 besmettingen per dag. Daar zitten we dus zowaar weer een keertje onder. Er zijn sinds gisteren 10 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee is die daling niet te zien. Hier zijn we helaas toch weer omhoog gegaan. Sinds gisteren zijn er namelijk 257 nieuwe besmettingen bijgekomen op het eiland. Dat zijn er 110 meer dan er gisteren werden gemeld. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 202 besmettingen per dag.

Wil je weten wat voor gegevens er nog meer worden verzameld rondom het virus? Check dan het coronadashboard!

LCPS  

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft een update gedeeld. Zij melden dat er op dit moment 1372 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen liggen. Dat zijn er 29 meer dan gisteren. Van hen liggen 215 patiënten op een intensive care-afdeling. Dat zijn er 9 meer dan gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 1157 mensen. Dat zijn er 20 meer dan gisteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen