RIVM meldt vandaag 216 nieuwe besmettingen op GO

Foto: pixabay

Het RIVM heeft het coronadashboard aangevuld met de laatste nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van maandag 24 januari.

Door Sam Fish 

En zoals inmiddels redelijk standaard is geworden, beginnen we dit bericht met een melding van het RIVM. Zij schrijven het volgende: Het lukt momenteel niet om het hoge aantal meldingen wat binnenkomt vanuit de teststraten te verwerken in het systeem van de meldingsplichtige ziekten van de GGD en de meldingen door te geven aan het RIVM. Er is hierdoor sprake van onderrapportage. Er wordt hard gewerkt aan oplossingen om deze achterstand in te lopen en te verhelpen. Dit bericht staat inmiddels al een aantal dagen op het dashboard.

Landelijk is er een mini-daling te zien vergeleken met gisteren. In 24 uur tijd zijn er 64.757 nieuwe besmettingen gemeld bij het RIVM. Dat zijn er 636 minder dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 49.047 besmettingen per dag. Volgens het dashboard zijn er vandaag 8 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee zien we helaas weer een stijging. Hier meldt het RIVM 216 nieuwe besmettingen in één dag. Dat zijn er 118 meer dan gisteren. Het wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 154 besmettingen per dag. Daar zitten we dus weer ruim boven.

Wil je weten wat voor gegevens er nog meer worden verzameld rondom het virus? Check dan het coronadashboard!

LCPS 

Er liggen op dit moment 1141 coronapatiënten in het ziekenhuis. Volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding zijn dat er 48 meer dan gisteren. Van hen liggen 262 patiënten op een intensive care-afdeling. Dat zijn er 13 minder dan gisteren. En op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 879 mensen. Dat zijn er 61 meer dan gisteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen