RIVM meldt vandaag 79 nieuwe besmettingen op GO

Het coronadashboard is weer aangevuld door het RIVM. We kijken naar de cijfers van zaterdag 11 december.

Door Sam Fish

Op landelijk gebied is er een kleine stijging te zien. In 24 uur tijd zijn er 17.828 nieuwe besmettingen gemeld bij het RIVM. Dat zijn er 266 meer dan gisteren, echt een kleine stijging dus. Maar gelukkig zitten we nog steeds onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag op 19.329 besmettingen per dag. Volgens het RIVM zijn er sinds gisteren 70 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Op Goeree-Overflakkee is die kleine stijging ook te zien. Voor vandaag worden er namelijk 79 nieuwe besmettingen gemeld, dat zijn er 20 meer dan gisteren. En daarmee zitten we ook weer boven het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag namelijk op 60 besmettingen per dag.

LCPS 

Er liggen op dit moment 2764 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er 39 minder dan gisteren, zo meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Van hen liggen 655 op een intensive care-afdeling, dat zijn er nog net zo veel als gisteren. Wel is er één patiënt extra naar Duitsland overgeplaatst. Daar liggen nu 21 Nederlandse patiënten op een ic. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen op dit moment 2109 mensen, dat zijn er 39 minder dan gisteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen