RIVM meldt vandaag 16 nieuwe besmettingen op GO

Archieffoto van een coronatest
Archieffoto van een coronatest
Foto: PR GGD/Gemeente Goeree-Overflakkee

Het coronadashboard van de Rijksoverheid is aangevuld met de cijfers van maandag 1 november. Deze gegevens krijgen zij van de GGD’en in het land.

Door Sam Fish 

Er is een kleine daling te zien vandaag. Zo zijn er voor heel Nederland in de afgelopen 24 uur 7744 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 475 minder dan gisteren, toen waren het er namelijk ruim 8000 in 24 uur tijd. En daarmee komen we weer iets dichter bij het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor vandaag namelijk op 7429 besmettingen per dag.

Op Goeree-Overflakkee is die daling ook te zien. Hier zijn 16 nieuwe besmettingen gemeld bij het RIVM. Dat zijn er maar liefst 21 minder dan gisteren, toen waren het er namelijk 37 in één dag. En met die daling zitten we ineens weer onder het wekelijks gemiddelde. Dat staat voor Goeree-Overflakkee vandaag op 36 besmettingen per dag.

Volgens het coronadashboard is er ook een nieuwe coronapatiënt opgenomen in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. Er is echter geen update vanuit CuraMare om dit te bevestigen. Op de website staat dat de coronakaart wordt aangepast zodra er iets te melden valt.

LCPS 

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding heeft ook een update gedeeld. Zij melden dat er op dit moment 1212 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen liggen. Dat zijn er weer 90 meer dan gisteren. Van hen liggen 236 patiënten op een intensive care-afdeling, dat zijn er 16 meer dan gisteren. Op de reguliere COVID-afdeling liggen nu 976 mensen, dat zijn er 74 meer dan gisteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen