RIVM meldt voor vandaag 15 nieuwe besmettingen

Foto: Image by Arek Socha from Pixabay

Het coronadashboard is weer aangevuld met nieuwe gegevens. We kijken naar de cijfers van zaterdag 16 oktober.

Door Sam Fish 

Zowel landelijk als eilandelijk zijn er vandaag bijna net zoveel nieuwe besmettingen bijgekomen als gisteren. Voor heel Nederland zijn dat er vandaag namelijk 3737 besmettingen in 24 uur tijd. Dat waren er gisteren 3736, dat scheelt dus maar één besmetting. Het wekelijks gemiddelde is ook weer gestegen, dat is ook niet raar als de dagelijkse cijfers al een week stijgen. Dat wekelijks gemiddelde staat voor vandaag op 3243 besmettingen per dag.

Op Goeree-Overflakkee is er dus ook een minimale stijging te zien. Hier zijn sinds gisteren 15 nieuwe besmettingen gemeld aan het RIVM. Gisteren waren dat 14 besmettingen. Maar ook op het eiland is het wekelijks gemiddelde gestegen. Dat staat voor vandaag op 8 besmettingen per dag.

LCPS 

Er liggen op dit moment nog 546 coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Dat zijn er drie meer dan gisteren, zo meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Van hen liggen 138 patiënten op een intensive care-afdeling, dat was er gisteren slechts één minder. Op de reguliere COVID-afdelingen liggen nog 408 mensen, dat zijn er 2 meer dan gisteren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen