DBGC boekt zakelijke overwinning

DBGC heeft de ongeslagen reeks in 2016 voortgezet met een overwinning op Duiveland.

Op het eigen sportpark De Koepel werd het 3-1 voor de formatie van trainer Richard Elzinga.

De blauw-witten wilden zich graag revancheren voor de 5-1 uit-nederlaag tegen Duiveland en lieten dat vanaf het begin zien. DBGC was de bovenliggende partij, maar kreeg in de beginfase geen heel grote kansen. Na 21 minuten was het wel raak, toen Bas Mackloet collega-middenvelder Bas Abresch diep stuurde. Die legde de bal terug op weer een andere middenvelder, Tim Mackloet, die met een hard en van richting veranderd schot voor 1-0 zorgde. Hierna kwam DBGC even in een mindere fase, waardoor ook Duiveland wat kansjes kreeg. De pogingen van de Zeeuwen verontrustten DBGC-doelman Roy Nieuwland echter niet.

Kort na rust maakte de thuisploeg de belangrijke tweede treffer. Robbert Huizer bracht aan de rechterkant van het veld Gertjan Lodder in stelling, die met een afgemeten voorzet Wilko Pulleman bediende, voor wie het een koud kunstje was om de 2-0 binnen te lopen. Daarna zakte DBGC, net als vorige week tegen WHS, wat weg en werd het spel slordiger. Een kwartier voor tijd wist Duiveland daarvan te profiteren door voor 2-1 te zorgen. Daarmee leek DBGC, evenals een week eerder, een spannende slotfase tegemoet te gaan. Maar niets was minder waar: een minuut na de aansluitingstreffer bereikte Mike Jacobs met een afgemeten vrije trap Joran Maliepaard, die vanuit een moeilijke hoek op prachtige wijze voor de bevrijdende 3-1 zorgde.

Zo boekte DBGC opnieuw een overwinning en behield het de voorsprong van negen punten op nummer twee Tholense Boys. Die ploeg won met 3-1 van Rimboe, wat aanstaande zaterdag in Wouwse Plantage de tegenstander is van DBGC.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland; Robbert Huizer (55. Sonny Noordermeer), Mike Jacobs, Dennie van Druningen, Dimri Vogelaar; Bas Mackloet, Bas Abresch, Tim Mackloet (85. Jordy Buijs); Joran Maliepaard, Wilko Pulleman (65. Lars van Es), Gertjan Lodder.