Zevenklapper voor DBGC tegen De Fendert

DBGC heeft ook de vijfde wedstrijd van het seizoen gewonnen. De ploeg van trainer Richard Elzinga speelde niet heel goed, maar nam in de slotfase ruim afstand van De Fendert: 7-0.

Al snel was het raak op De Koepel. In de tiende minuut kwam de bal – na een goede actie van Lars van Es – voor de voeten van Thijs Tromp, die beheerst afrondde: 1-0. Ook daarna bleef DBGC heer en meester, overigens zonder heel goed te spelen. Het tempo lag vaak te laag en er werd te veel slordig balverlies geleden, waardoor er niet heel veel kansen werden gecreëerd. Wilko Pulleman was nog wel dicht bij de tweede treffer, maar zijn kopbal ging via de lat over. Kort voor rust had ook Thijs Tromp de mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar hij vond de doelman op zijn weg, waardoor 1-0 de ruststand was.

Snel na rust kreeg De Fendert plotseling een enorme kans op de gelijkmaker, maar Roy Nieuwland had een uitstekende redding in huis. DBGC kreeg daarna een aantal prima mogelijkheden op de tweede treffer, maar onder andere Bas Abresch en Thijs Tromp misten. Na ruim een uur viel toch de 2-0; Thijs Tromp had een uitstekende actie over de linkerkant in huis en vond Lars van Es, die bij de tweede paal vrij kon inschieten.

Daarmee was het verzet van De Fendert gebroken en kreeg DBGC alle tijd en ruimte om de score uit te breiden. Wilko Pulleman kopte raak uit een corner van invaller Robin Noteboom (3-0), Bas Abresch scoorde na een gesmoord schot van de eveneens ingevallen Niels van der Kooij (4-0) en Dimri Vogelaar zag zijn voorzet pardoes in de verre hoek verdwijnen, waarmee hij zijn eerste doelpunt in het shirt van DBGC maakte (5-0). Ook Tim Mackloet deed een duit in het zakje, door na een goede combinatie met Wilko Pulleman zijn eerste goal van het seizoen te maken (6-0). Het slotakkoord was voor Wilko Pulleman, die in blessuretijd de eindstand op 7-0 bepaalde.

Dankzij de overwinning houdt DBGC vier punten voorsprong op nummer twee Duiveland, dat met 1-3 te wist te winnen van Stellendam. Aanstaande zaterdag staan beide ploegen in Oosterland tegenover elkaar voor een heuse topper. De aftrap is om 14.30 uur.

Opstelling DBGC: Roy Nieuwland, Jordy Buijs, Bas Mackloet, Dennie van Druningen, Dimri Vogelaar, Robbert Huizer, Bas Abresch, Tim Mackloet, Thijs Tromp (75. Niels van der Kooij), Wilko Pulleman, Lars van Es (65. Robin Noteboom).