Nieuwe buurtbemiddelaars gezocht voor Flakkee

Foto: PR Buurtbemiddeling GO

Goeree-Overflakkee is een prachtig eiland waar je mooi kunt wonen. Toch komt het ook hier wel eens voor dat je echt niet kunt opschieten met de buren. Blaffende honden, pesterijen, overhangende planten of rondslingerend vuil.

In eerste instantie is het natuurlijk de bedoeling dat buurtbewoners er samen uit proberen te komen, maar dat wil helaas niet altijd lukken. Daarom is er buurtbemiddeling. Dat is een groep mensen die zijn opgeleid om te bemiddelen bij conflicten tussen buren. Ze kunnen gratis worden ingeschakeld om proberen te zorgen dat de conflicten niet verder uit de hand lopen.

Bemiddelaars
Op dit moment bestaat de groep bemiddelaars uit een klein groepje vrijwilligers en daarom is het team aan uitbreiding toe. Kun je goed luisteren, kun je onpartijdig zijn en ben je betrokken bij de buurt? Dan ben jij misschien wel hartstikke geschikt om buurtbemiddelaar te worden.

Als vrijwilliger voorkom je dat ergernissen tussen buren uitgroeien tot ruzie. Zo help je mensen om prettig samen te leven in hun buurt. Erg dankbaar werk dus.

Aan de slag
Wil jij aan de slag als buurtbemiddelaar? Wees er dan snel bij. Er zijn geen opleidingseisen en je krijgt een gratis training van vijf dagdelen voordat je van start gaat. Deze training start op 20 maart. Wil je meer informatie of gewoon meteen aanmelden? Neem dan contact op met de organisatie door een e-mail te sturen naar [email protected] of bel naar 06 43 00 66 69.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen