Wethouder doet mee met Warmetruiendag

Foto: Pixabay; Sferrario1968

Dit jaar combineerde de gemeente Goeree-Overflakkee op vrijdag 10 februari ‘Warmetruiendag’ (nationale dag van energiebesparing) met het programma ‘Jongeren Op Gezond Gewicht’ (JOGG).

JOGG is een landelijk initiatief voor een gezonde leefstijl bij jongeren. CBS De Hoeksteen in Ooltgensplaat volgde het voorbeeld van de gemeente en zette op 10 februari de thermostaat in het schoolgebouw lager. De leerlingen hielden zich warm door een warme trui aan te trekken en door extra te bewegen. Wethouder Gerrit de Jong bezocht de school en was aanwezig bij de start van de beweegprogramma’s.

Als ‘JOGG’ gemeente, liet de gemeente Goeree-Overflakkee Warmetruiendag dit jaar samenvallen met de themacampagne ‘gratis bewegen gewoon doen’. De gemeente streeft namelijk naar een gezonde leefstijl bij jongeren èn een duurzaam eiland waar zij kunnen wonen, leren, recreëren en werken.

LEES OOK: Gemeentegids dit jaar alleen digitaal

Energieneutraal in 2020
Uit onderzoek blijkt dat er wereldwijd zo’n 70% energiebesparing mogelijk is en dat ongeveer een kwart van alle energie in Nederland wordt gebruikt om gebouwen te verwarmen. In 2020 wil de gemeente Goeree-Overflakkee een energieneutraal eiland zijn door energiebesparing en door duurzame energieopwekking via zon, zee en de wind. Daarom deed ook de gemeente Goeree-Overflakkee mee aan Warmetruiendag. De gemeente schreef een prijsvraag uit voor het beste energiebesparingsidee en zette op10 februari de thermostaat in het gemeentehuis één graad lager om zes procent energie en zes procent CO2 uitstoot te besparen.

Bezoek ‘JOGG’ wethouder
Ook benaderde de gemeente alle basisscholen om op een gezonde manier energie te besparen door mee te doen aan Warmetruiendag in combinatie met de themacampagne ‘gratis bewegen gewoon doen’. CBS De Hoeksteen in Ooltgensplaat was een van de scholen die deze combinatiedag ondersteunde. Op 10 februari bracht wethouder Gerrit de Jong, portefeuillehouder sport en jeugdbeleid, een bezoek aan De Hoeksteen, sprak de leerlingen toe en maakte ze ‘warm’ om energie te besparen en meer te bewegen. Ook was de wethouder aanwezig bij de start van de beweegprogramma’s; beweegoefeningen voor de groepen drie en vier en ‘The Daily Mile’ voor de groepen vijf, zes, zeven en acht. The Daily Mile is een beweegprogramma voor fittere kinderen door dagelijks op school vijftien minuten (hard) te lopen. De wethouder gaf zelf het sportieve voorbeeld en rende zich samen met de leerlingen warm.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen