Gastvrije palliatieve zorg in Nieuw Rijsenburgh

Foto: CuraMare

Medewerkers van de thuis- en ouderenzorg CuraMare konden 20 of 26 januari jl. een bijeenkomst bijwonen over ´De laatste levensfase van de cliënt´.

Ruim 200 medewerkers woonden deze bijeenkomst in Nieuw Rijsenburgh bij. Thema’s waren onder andere geestelijke verzorging, medicatie en het zorgpad. Ook werd De Waakmand geïntroduceerd.

Initiatiefnemers waren o.a. de verzorgenden Tanja Tanis en Maria Vroegindeweij. Zij introduceerden ´De Waakmand. “Een van de kernwaarden van CuraMare is gastvrijheid, dat betekent voor ons gastvrij zijn tot het laatste toe, ook voor familie”, aldus een enthousiaste Tanja en Maria.

LEES OOK: Met de trein naar Flakkee? 

De waakmand is bedoeld voor familie en mantelzorger van bewoners in de laatste fase van hun leven. Zodra het moment daar is dat zij blijven waken bij onze cliënten, krijgen ze de waakmand in bruikleen. “We zien dat familie of mantelzorgers in deze fase weinig oog voor hun eigen behoeften hebben. Ze zijn gericht op de niet aflatende zorg voor hun familielid. Daarom biedt de inhoud van de waakmand juist voor hen extra comfort en aandacht in deze vaak moeilijke periode”.

Reacties

Cookieinstellingen