CuraMare scherpt maatregelen aan op alle locaties

Foto: Afbeelding van Christo Anestev via Pixabay

Het aantal coronabesmettingen is de laatste tijd weer toegenomen in ons land. En ook in de regio zijn de cijfers erg wisselend. En dus gaat er weer wat veranderen.

CuraMare heeft besloten dat mondkapjes weer verplicht worden op alle locaties op het eiland. Dit geldt voor medewerkers, vrijwilligers en bezoekers. Ook voor CuraMare Thuiszorg en Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis worden de maatregelen aangescherpt. CuraMare roept iedereen nogmaals op om zich goed aan de basisregels te houden. Was regelmatig je handen, blijf thuis als je klachten hebt en houd afstand tot andere mensen.

Nog geen extra druk

De toename van het aantal besmettingen levert op het eiland vooralsnog beperkt tot een toegenomen druk op de ziekenhuiszorg. Toch wordt er geconstateerd dat de deltavariant de overhand krijgt. Deze variant zorgt vooral bij mensen die niet (volledig) gevaccineerd zijn tot ziekenhuisopname. Daarnaast is ook te zien dat het aantal besmettingen leidt tot uitval van medewerkers. Dit, in combinatie met de aankomende vakanties en arbeidsmarktproblematiek, kan ertoe leiden dat de continuïteit van de zorg in gevaar komt.

“Recent zijn er binnen de thuis- en ouderenzorg versoepelingen doorgevoerd,” zegt Ellen Hoogervorst. Zij is lid van de Raad van Bestuur binnen CuraMare. “Deze versoepelingen zijn belangrijk voor het welzijn van onze bewoners. Echter, voldoende medewerkers om zorg te verlenen en welzijnsactiviteiten te verzorgen, zijn ook essentieel. We hebben in overleg met de Centrale Cliëntenraad besloten de maatregelen aan te scherpen. Zo willen de verdere verspreiding van het virus voorkomen. We willen de continuïteit van de zorg niet in gevaar laten komen.”

Mondkapjes nog niet verplicht 

Medewerkers en vrijwilligers van het ziekenhuis zullen in alle publieke ruimtes weer mondkapjes gaan dragen. Zo willen ze uitval van medewerkers door het oplopende aantal besmettingen zoveel mogelijk voorkomen. Er is gekozen om mondkapjes voorlopig niet verplicht te maken voor patiënten en bezoekers. Wel roept het ziekenhuis patiënten op alleen een begeleider mee te namen als dit echt noodzakelijk is. Zo wordt het aantal mensen in het ziekenhuis beperkt. Dat maakt het ook makkelijker om anderhalve meter afstand te houden in gangen en wachtruimtes.

De maatregelen op een rij 

De aangescherpte maatregelen binnen CuraMare gaan in op maandag 26 juli. Hieronder even de maatregelen op een rij per locatie.

Woonzorglocaties CuraMare:

  • Dragen van een mondkapje wordt verplicht in alle publieke ruimtes en bij het betreden van woongroepen en appartementen. Dit geldt voor medewerkers, vrijwilligers en bezoekers. Bezoekers kunnen bij bezoek hun mondkapje in het appartement af doen. Dit kan echter alleen als de anderhalve meter afstand kan worden gehandhaafd.
  • Bezoek blijft op alle locaties gewoon welkom. De anderhalve meter afstand moet gehandhaafd worden.

Thuiszorg:

  • Het dragen van een mondkapjes wordt verplicht voor medewerkers zodra ze bij iemand binnenstappen.

Ziekenhuis:

  • Mondkapjes zijn verplicht voor medewerkers en vrijwilligers in de publieke ruimtes. Ook zijn ze verplicht in andere ruimtes waar de afstand niet gehouden kan worden.
  • Per dag blijven 2 bezoekers na elkaar welkom. Hiervoor gelden uitzonderingen voor de IC, SEH, Kinderafdeling, Afdeling Verloskunde en voor palliatieve patiënten.
  • Per polibezoek blijft één begeleider per keer welkom. Neem alleen een begeleider mee als dit echt nodig is.

Deze maatregelen gaan in vanaf maandag 26 juli. Mocht je nog vragen hebben over de situatie of de mondkapjes, neem dan contact op met CuraMare.