Roparun schenkt koppelbedden aan CuraMare

Foto: PR CuraMare

Woensdag 15 juli was er reden voor een bescheiden feestje in Nieuw Rijsenburgh. Vertegenwoordigers van Roparun Team 159 brachten namelijk een bezoekje.

Dat bezoekje was niet voor niks. Ze overhandigden vier koppelbedden aan CuraMare. Een koppelbed maakt in een handomdraai een eenpersoons hoog-laag zorgbed tot een echt tweepersoonsbed. Een waardevolle aanvulling voor cliënten en hun naasten.

Palliatieve zorg

Erna Vogelaar is Palliatief Verzorgende in Nieuw Rijsenburg. Ze is tevens initiatiefnemer van de aanvraag bij Roparun. Vanuit har opleiding en dagelijkse praktijk zag ze de behoefte aan het koppelbed.

“Dankzij een koppelbed is het mogelijk om tijdens de meest kwetsbare periode in de laatste levensfase nog fysiek dichtbij een naaste te zijn.” Erna is dan ook dankbaar dat Roparun haar vraag gehonoreerd heeft. “Dankzij deze financiering werd het mogelijk om niet één, maar vier koppelbedden aan te schaffen. Op elke woonzorglocatie* en in het ziekenhuis kunnen we nu net dat stukje extra palliatieve zorg bieden. Of zoals het motto van Roparun is: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer toegevoegd kunnen worden aan het leven’.”

*Geldershof in Dirksland deelt een bed met het ziekenhuis. Zij hebben dus geen eigen koppelbed.

Onthulling

Na die woorden onthulde Erna en haar collega Bianca de Roos de koppelbedden. Dat deden ze samen met Wouter Bakelaar en Jolande Brinkman van het Roparun team van Goeree-Overflakkee. “Wij voelen ons vereerd deze koppelbedden hier te mogen overhandigen,” zegt Jolanda. “Roparun GO ondersteunt maatschappelike doeleinden in de eigen regio van harte.” Na de onthulling kreeg elke vertegenwoordiger van een locatie een bed overhandigd.

Koppelbed

Een koppelbed is een logeerbed voor mensen die graag samen willen zijn in een zorgomgeving. Het bed bestaat uit een elektrisch in hoogte verstelbaar frame met een speciaal koppelmatras. Dit matras heeft een verbreding waardoor hij naadloos aansluit op een hoog-laag zorgbed.

Zo wordt heel eenvoudig een volwaardig tweepersoons-hoog-laagbed gecreëerd. En zonder vervelende opening tussen de matrassen.