Goede MS-zorg dichtbij huis in Dirksland

Foto: PR CuraMare

Sinds oktober 2017 bestaat in de regio (Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten) een regioteam MS-zorg. In dit team werken specialisten op het gebied van MS nauw samen.

Doordat ze aangesloten zijn op het landelijke netwerk van MS Zorg Nederland, werken ze zelfs landelijk samen. Het regioteam MS-zorg bestaat uit een MS-verpleegkundige, een neuroloog, een revalidatiearts, een fysiotherapeut, een ergotherapeut, een logopedist, een oefentherapeut en een diëtiste. Het regioteam zoekt nog een psycholoog.

Janneke Roos, MS-verpleegkundige in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis is blij met het regioteam. “We kunnen de MS-patiënten in de regio de juiste hulp en ondersteuning bieden, in elke fase van de ziekte én dichtbij huis.” Wat maakt het werk van een specialist of behandelaar in het regioteam zo uniek? “Alle deelnemende specialisten of behandelaars zijn geschoold in behandeling en begeleiding van mensen met MS. De korte lijnen in doorverwijzen naar disciplines met kennis en directe terugkoppeling is de kracht van het regioteam.” Specialisten kunnen altijd voor advies voor hun cliënt/patiënt terecht bij de specialisten van het regioteam. Het voordeel is dat een patiënt bijvoorbeeld bij zijn eigen vertrouwde neuroloog in behandeling kan blijven.

Alle zorgverleners die zijn aangesloten zijn te vinden met de zorgzoeker op www.mszorgnederland.nl.

Reacties