Cheque voor oncologie Van Weel-Bethesda

Foto: PR CuraMare

Deze week waren Rabobank Het Haringvliet en Stichting Vrienden van Carmen op bezoek in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis om een cheque te overhandigen aan de oncologische dagbehandeling.

Manuela Vervloet, afdelingshoofd poliklinieken van het ziekenhuis, is erg blij met deze gift. “Dit bedrag zetten we in om op de afdeling een ‘huiskamer’ te creëren waar we niet-medische zorg, zogeheten complementaire zorg, aan onze patiënten kunnen bieden. De kamer kan daarnaast ook gebruikt worden om een fijne plek te bieden aan familie van onze patiënten.”

De schenking van €2.000 aan Stichting Vrienden van Carmen is afkomstig uit het Rabobank Coöperatief Dividend van Rabobank Het Haringvliet. Op deze manier wil de Rabobank een deel van de winst teruggeven aan de lokale samenleving. Cindy Hakkenbrak en Martin Hobbel maken deel uit van de ledenraad van de bank. Toen zij een lokaal doel mochten selecteren, viel de keuze op Stichting Vrienden van Carmen. Cindy: “Kanker is een vreselijke ziekte en onlangs is mijn nichtje hier ook voor behandeld. We zijn blij om op deze manier ons steentje bij te kunnen dragen.”

Momenteel zamelt de Stichting Vrienden van Carmen geld in voor de afdeling oncologie van het ziekenhuis in Dirksland. Initiatiefnemer en moeder van Carmen, Marianne Kievit, weet als geen ander hoe het is om veel tijd door te brengen op zo’n afdeling. “Het is enorm belangrijk dat het ziekenhuis je een plek kan bieden waar je je als gezin even niet in een ziekenhuis waant. We hopen dat onze donatie ingezet wordt voor een warme plek voor de patiënten en familie, een plek waar ze even kunnen vergeten waar ze zijn.”

Paul van der Velden, lid raad van bestuur van het ziekenhuis, benadrukt dit: “Patiënten en hun familie brengen bij ons een essentieel deel van hun tijd door. Emotioneel kan dit zwaar zijn. Daarom willen we een plek creëren die warmte uitstraalt en een thuisgevoel geeft. We zijn Rabobank Het Haringvliet en Stichting Vrienden van Carmen dan ook heel dankbaar voor deze mooie gift waarmee we zo’n plek kunnen realiseren.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen