Dit volleybalseizoen kent voorlopig geen winnaar

Foto: Image by JeppeSmedNielsen from Pixabay

De Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo) besloot een aantal weken geleden de competitie te beëindigen. Dit natuurlijk in verband met de uitbraak van het corona-virus.

Door Sam Fish

Het annuleren van de wedstrijden heeft ervoor gezorgd dat alle teams van VC Intermezzo uit Sommelsdijk geen wedstrijden meer spelen. Ook zijn er geen trainingen meer tot de maatregelen worden afgeschaald.

De Nevobo heeft ondertussen ook besloten om geen kampioenen aan te wijzen. Wel zullen er promoties en degradaties volgen.

VC Intermezzo

Gelukkig heeft dit geen gevolgen voor de Flakkeese teams qua indeling van het seizoen 2020/2021. De dames eindigden dit seizoen op een 7e plaats en de heren op plaats 6. Beide teams zullen dus volgend jaar weer uitkomen in de tweede klasse.

De dames hadden eigenlijk nog twee wedstrijden gepland staan. Eén tegen Forza Schouwen Duiveland en één tegen Scheldesport uit Terneuzen. Bij de heren stond er nog een treffer met koploper Spirit voor de boeg.

Begrijpelijk

De vereniging begrijpt dat er niet verder gespeeld wordt. “Volleybal, en sport in het algemeen, is maar relatief,” laten ze weten. “De beslissing wordt volledig begrepen en gesteund.”

Of er dit seizoen nog getraind zal worden is afhankelijk van de huidige ontwikkelingen. De focus kan nu gelegd gaan worden op de teamformaties voor komend seizoen.