Rugbyers knokken zich terug en delen de punten

Na vier weken vrijaf van competitieverplichtingen reisden de rugbyers van E.F.R.C. Eilanders naar Delft voor de derde ontmoeting dit seizoen met SRC THOR een taaie tegenstander.

Te weinig training en het ontbreken van een paar basisspelers gecombineerd met een gretige tegenstander zorgde voor een 12-0 achterstand na 15 minuten. Pas na een half uur kwam er lijn in het aanvallende spel van de RED Cluster en na 33 minuten kon Aaron Huizer scoren, rust 12-5.

Ondanks een paar omzettingen en een motivatie speech van coach Eus van Dijk wist THOR binnen drie minuten weer te scoren. Patrick Klijnjan nam echter bij zijn rentree als fly-half het team op sleeptouw en scoorde zelf de tweede try die door captain Twan de Waard werd geconverteerd naar 17-12. De groengelen verhoogden het tempo, maar de thuisploeg profiteerde van een foutje en liepen uit naar 24-12.

De RED Combinatie voerden nu de druk op en dat zorgde voor een prima uitgespeelde aanval met Igie Wouters aan het eind die met een paar minuten spelen de stand op 24-17 bracht. THOR was rijp voor de slacht maar hield dapper stand totdat Tim Mudde in de laatste minuut een gaatje in de verdediging vond en tussen drie studenten door over de termijn dook. De Waard trapte de conversie raak en bepaalde de eindstand op 24-24 wat beide teams 3 punten opleverde.