Rondje van de Zaek voor Vrienden van Carmen

Foto: PR Brouwerij Solaes

Brouwerij Solaes uit Sommelsdijk organiseert op zaterdag 20 april een wielertoertocht over Goeree-Overflakkee onder de naam “Rondje van de zaek”.

Om 12.00 uur start het peloton voor een tocht van ongeveer 80 km over het eiland met als finish de Kaai van Sommelsdijk waar Solaes deze dag een groot terras heeft.

Op kop van het peloton zullen de renners van de wielerploeg “Vrienden van Carmen” rijden. Het volledige inschrijfgeld gaat deze dag dan ook naar deze stichting. De wielerploeg Vrienden van Carmen zet zich in voor het onderzoek naar hersentumor en is vernoemd naar Carmen Kievit. Zij overleed in 2015 aan een hersentumor.

Na de bekendmaking van de wielertocht stroomden de aanmeldingen binnen en al snel mocht uitverkocht erbij geplakt worden. Voor brouwerij Solaes is deze wielertocht ook een extra feestelijk moment, want zaterdagmiddag 20 april wordt ook het nieuwe blond bier “KLEIN VERZET” gepresenteerd. Al langer liep de vriendenclub van Solaes met het idee rond om een blond bier te brouwen en te kunnen toasten op hun vriend Kees van de Weide die in 2013 overleed na een strijd tegen kanker. “Kees hield van een blond biertje, was een fanatiek wielrenner en april is zijn geboortemaand. Dan is de link al snel gelegd naar een evenement als dit. Kees van der Weide wordt dan ook subtiel herdacht in de vormgeving rond dit evenement en op het etiket van het blond bier.”

Dat dit bier “Klein verzet” heet is wel erg toepasselijk. Het “Klein verzet” is dan ook een verzetje op een dag als deze die een prachtige warme wielerdag belooft te worden. Iedereen is van harte welkom als om 12.00 uur het startschot zal klinken bij het proeflokaal op de Oostdijk in Sommelsdijk. Tussen 13.00 en 19.00 uur is de Kaai in Sommelsdijk dan eindelijk ook in gebruik als evenemententerrein met een groot terras. Als ludiek element zullen er dan toch nog (Sommelsdijkse) kasseien opduiken als laatste meters van deze tocht.  

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen