Winterkamp sportieve afsluiter voor DBGC-Jeugd!

Foto: PR DBGC

Op donderdag 27 december en vrijdag 28 december vond bij DBGC het traditionele winterkamp plaats voor de jeugd.

Met activiteiten bij Dynamic Motion, op De Koepel en in de Grutterswei een sportieve afsluiter van het kalenderjaar.

Terwijl vele mensen nog uitbuiken van de feestdagen fietsten de 60 deelnemers van het winterkamp alweer richting de koepel. Eenmaal gearriveerd worden direct de kleedkamers opgezocht om deze om te toveren tot slaapzalen met luchtbedden en slaapzakken. In de tussentijd wordt een stevige lunch klaar gemaakt, waar ondanks al het gesnoep goed van wordt gegeten.

En dat konden de deelnemers goed gebruiken. Na een fietstocht arriveerden de deelnemers bij Sportschool Dynamic Motion. Hier werden ze tijdens een spelvorm/crossfit les in topconditie gebracht voor het komende seizoen. Volgens Wendy, instructeur van Dynamic Motion, een ideale voorbereiding op 2019.

Eenmaal terug op de Koepel werden er nog wat spelletjes gespeeld terwijl het diner werd voorbereid. Na de bezigheden van vanmiddag zijn patatjes en een snack ook wel de ideale manier om aan sterken voor de (bos) bingo.

Na een overnachting op de koepel was het al vroeg ochtend: Om half 8 ontwaakte de kampleider jong & oud en moest de veldverlichting nota bene aan voor een potje te voetbal. De rest van deze dag stond in het teken van sportactiviteiten in de Grutterswei, met in de ochtend een spellenrondo en in de middag een zaalvoetbaltoernooi. Laten we hopen dat dat laatste z’n vruchten afwerpt in de toekomst met het oog op de traditionele Champions League in de staver.

Uiteindelijk zijn de kinderen aan het einde van de vrijdagmiddag opgehaald. Nog een paar dagen bijkomen tot Oud & Nieuw totdat zij afgetraind het nieuwe kalenderjaar kunnen beginnen. Via deze weg wenst DBGC iedereen een gezond & sportief 2019.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen