Geslaagde clinics bij ZC de Schotejil

Foto: PR Zwemclub de Schotejil

Afgelopen zaterdag gaf wethouder Bruggeman het startschot voor het nieuwe zwemseizoen door in zwembad de Staver de eerste van een aantal clinics in gang te zetten.

In zijn toespraak benadrukte de wethouder het belang van een goede zwemvaardigheid, “en juist een zwemvereniging kan er voor zorgen dat kinderen na het behalen van hun zwemdiploma’s pas echt goed leren zwemmen”. “Bij zwemclub de Schotejil uit Middelharnis zwemmen kinderen uit bijna alle dorpen van Goeree-Overflakkee, en daar is de gemeente blij mee” aldus de wethouder. Na het behalen van het A- en B diploma komen kinderen bij de Schotejil in de zgn. aanleergroep waar de techniek van de zwemslagen wordt verbeterd en er een eerste kennismaking met de wedstrijdsport volgt.

De clinics werden gegeven door 2 Nationale top-zwemmers; Sebastiaan Verschuren en Maarten Brozkowski. Beiden zijn Europees zwemkampioen en hebben deelgenomen aan de Olympische Spelen in Rio. Door middel van verschillende trainingsvormen kregen niet alleen de jeugdleden, maar ook de trainers van de Schotejil een leerzame middag aangeboden. Als afsluiting van de clinics verzorgde Sportteam GO nog een spetterend spelletjes circuit voor alle deelnemers aan deze geslaagde middag.

LEES OOK: Er is deze week weer een hoop te doen op het eiland

Meer informatie over lidmaatschap, trainingstijden en meer van de Schotejil is te verkrijgen via [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen