FOTO’S – Twee mannen gered van zinkend zeiljacht

Op zondagmiddag 11 augustus brak er even grote paniek uit aan boord van het jacht Luipaard. De boot liep vol water.

Door Reinier van der Zee

De twee mannen op de boot hadden Luipaard pas net gekocht in Bergen op Zoom. Ze waren dan ook bezig met hun aller eerste tripje. De vaart ging naar de nieuwe eigenaar van de jacht in Lisse. Tot dat het mis ging.

Op het Rijn-Scheldekanaal ging alles nog goed, totdat ze het Volkerak betraden. Ineens liep de boot vol water. De pompen werden aangezet, maar het was dweilen met de kraan open. De pompen waren niet snel genoeg voor het water.

Hulp

De mannen op het jacht hadden duidelijk hulp nodig. Toen ze eenmaal vlak bij Sluishaven waren werd de kustwacht ingeseind. Die kwamen binnen 15 minuten bij de mannen aan, het jacht was toen al net gezonken. De twee heren zijn uit het water gered en konden met een nat pak veilig aan wal in Dintelmond.

Wrak

De volgende ochtend heeft Berging- en Sleepdienst Theunisse uit Dintelsas de gezonken boot geborgen. Het interieur en de motor zijn volledig kapot. Dat is in principe geen groot probleem. Luipaard wordt in Lisse namelijk een klassiek Hollandse bezienswaardigheid. De boot wordt geplaatst tussen de Tulpen in de Keukenhof en hoeft dus niet meer te varen.

'

Reacties

gallery
15501
FOTO'S - Twee mannen gered van zinkend zeiljacht
Op zondagmiddag 11 augustus brak er even grote paniek uit aan boord van het jacht
https://goeree-overflakkee.nieuws.nl/politie/15501/fotos-twee-mannen-gered-van-zinkend-zeiljacht/
2019-08-13T11:34:15+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/120/2019/08/13113207/08aecc4b-3fe5-4666-914f-a486ff7ffd45.jpg
boot, BST, Dintelsas, jacht, keukenhof, Lisse, schip, Volkerak, wrak, zinken
Nieuws, Politie