Op de koffie met wijkagent Jaco Wilstra

Foto: Pixabay; Kasiadziem

Jaco Wilstra is sinds eind 2018 wijkagent van Herkingen en Dirksland. Rond die tijd kwam ook het idee op tafel voor ‘Koffie met een Cop’, een laagdrempelige manier om het gesprek aan te knopen met de wijkagent. In 2019 is dit echt van start gegaan en er zijn al een aantal succesvolle sessies geweest. Voor vrijdag 15 maart staat er weer één ingepland, dit maal voor Dirksland.

Door Sam Fish

“Voor veel mensen is de drempel om naar de politie te stappen nog erg hoog, daarom hebben we ‘Koffie met een Cop’ in het leven geroepen. Mensen kunnen eventueel onder het genot van een kopje koffie in gesprek gaan met ons of gewoon even kennis maken,” vertelt Wilstra. “Als politie willen we graag weten wat er in de wijk speelt en dit is een van de mogelijkheden die we daarvoor inzetten.”

Tijdens de koffiemomentjes kunnen er verschillende onderwerpen aan bod komen. “Eigenlijk alles wat belangrijk is voor de politie kan worden besproken. Inwoners van Dirksland weten als geen ander wat er speelt in hun woonplaats en het kan zijn dat er zaken zijn die zij willen delen met de politie,” laat hij weten. “We zitten in principe aan een gemeenschappelijke tafel, maar er kan altijd een privémoment gecreëerd worden als dat nodig is, of we plannen een privéafspraak in.”

Locatie
De locatie voor ‘Koffie met een Cop’ is elke keer weer anders. Een buurthuis, een horecagelegenheid, noem het maar op. “We hebben niet echt een specifieke richtlijn voor de locaties, maar we hebben het liefst een locatie met een gemeenschappelijk doel, maar mensen gewoon binnen kunnen lopen,” zegt Wilstra. “Ik ben vrijdag te vinden bij Snuffelmarkt ’t Lôôsje. Daar kunnen mensen komen voor spullen, maar ook voor een praatje. Daarom heb ik gevraagd of ik daar welkom was.”

Ander moment
Mocht u niet in de gelegenheid zijn om langs te gaan tijdens het koffiemoment in Dirksland, dan is er niets aan de hand. Er komen nog meer koffiemomenten met de wijkagenten op Goeree-Overflakkee. Ook kunt u altijd contact opnemen met de wijkagent door een e-mail te sturen, of door hen aan te spreken als ze op straat aan het werk zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen